Tranforma fructele intr-un desert sofisticat, cu ajutorul acestei retete.

Prune cu martipan, invelite in ciocolata
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 75g ciocolata neagra
  • 200g prune uscate
  • Pentru martipan:
  • 65g fistic, plus 12 pentru decor
  • 50g migdale macinate
  • 55g zahar
  • 55g zahar pudra
  • 1 galbenus de ou
  • 2-3 lingurite cognac

Mod de preparare

1. Se tapeteaza o tava cu foaie de copt. Pentru a face martipanul, se macina fisticul intr-un blender. Se adauga migdalele, zaharul, galbenusul de ou si cognacul si se amesteca pana cand se formeaza o pasta. Se infasoara in folie si se ingheata timp de 10 minute pentru a se raci.

2. Se pune ciocolata intr-un castron asezat peste o cratita de apa fierbinte pentru a se topi. Dupa ce se topeste, se ia de pe foc si se amesteca. Se transfera intr-un pahar.

3. Se scot samburii din fiecare pruna. Se iau bucati mici de martipan si se pun in fiecare pruna. Se trece fiecare jumatate de pruna prin ciocolata topita, apoi preseaza un fistic pe ciocolata topita. Se aseaza in tava pentru a se intari.