O cina in timpul saptamanii, usoara si rapida, bogata in arome.

Pui Arrabbiata
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 4 buc piept de pui, dezosat
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 3 catei de usturoi, fin feliati
  • 1 ardei iute mare, fin feliat
  • 2 x 400g cutii de rosii tocate
  • 400g rosii cherry proaspete
  • 120g masline negre fara samburi, taiate pe jumatate
  • 2 linguri de capere, scurse si clatite
  • 1/2 legatura busuioc proaspat, tocat

Mod de preparare

1. Se pune fiecare piept de pui intre 2 bucati de hartie de copt si se bate pana ajunge la 1cm grosime. Se pun deoparte.

2. Se incalzeste 1 lingura de ulei intr-o cratita medie, apoi se calesc usturoiul si ardeiul iute timp de 2 minute. Se adauga conservele de rosii si rosiile proaspete. Se gatesc timp de 20 minute, amestecand ocazional, pana cand sosul se ingroasa. Se adauga maslinele, caperele si busuiocul, cu un varf de cutit de sare si piper. Se amesteca.

3. In timp ce fierbe sosul, se incalzeste o tigaie. Se perie usor puiul peste tot cu uleiul ramas si se asezoneaza bine, apoi se prajeste timp de 4 minute pe fiecare parte sau pana este gata. Se lasa sa se raceasca timp de 5 minute, apoi se feliaza.

4. Se toarna sosul peste pui, apoi se serveste cu spanac fiert si cartofi noi fierti, daca doriti.