Cartofii sunt ingredientul principal al acestei retete, iar alaturi de pui si usturoi sunt combinatia perfecta.
Timp total 45 minute
Ingrediente
- 60g unt
- 2 fire de praz, taiat in felii subtiri
- 5 catei de usturoi, zdrobiti
- 2 linguri faina
- 1 1/3 cani lapte
- 580g pupe de pui dezosate, taiate bucatele
- 3/4 cana Cheddar, rasa
- 400g cartofi
- rozmarin
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 220C . Se pune o tava in cuptor.2. Se pun cartofi pe tava fierbinte. Se condimenteaza cu rozmarin si se lasa la cuptor timp de 15 minute.
3. Intre timp, se topeste untul intr-o cratita, la foc mediu. Se gateste prazul, amestecand, timp de 5 minute. Se acopera si se lasa pe foc timp de inca 5 minute sau pana se inmoaie. Se adauga usturoi si se fierbe timp de 1 minut. Se adauga faina, apoi lapte si se amesteca. Se pune carnea de pui in amestec si se fierbe la foc mic. Se lasa pana cand carnea este fiarta. Se ia de pe foc si se adauga branza. Se asezoneaza.
4. Se transfera carnea intr-un vas termorezistent. Se aranjeaza cartofii felii pe partea de sus. Se stropesc cu ulei. Se lasa la cuptor timp de 15 minute sau pana cand partea de sus este aurie si crocanta. Se serveste cu salata verde.