Cartofii sunt, fără doar și poate, cea mai versatilă legumă. Se pot prepara în zeci, poate chiar sute de feluri și, atunci când v-ați plictisit de ei, mai descoperiți o rețetă nouă. Se potrivesc de minune pe post de garnitură pentru aproape orice fel de carne și sunt nemaipomeniți la cuptor, rumeniți și crocanți.

Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una simplă, dar delicioasă. Cartofi fondanți sau, altfel spus, cartofi în unt, la cuptor. Se fac ușor, iar la final veți obține o porție de cartofi rumeniți, crocanți, înconjurați de un sos delicios de unt, usturoi și verdețuri. 

Cartofi fondanți la cuptor
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 2-3 linguri ulei
  • 50 g unt
  • 2 căni supă de pui sau legume
  • sare
  • piper
  • 2 căței de usturoi
  • rozmarin
  • verdeață pentru decor

Mod de preparare

Curățați cartofii și tăiații-i pe jumătate, după care îi lăsați cinci minute într-un vas, acoperiți cu apă rece. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade.

Într-o tigaie sau cratiță de fontă, puneți uleiul. Scurgeți cartofii de apă și ștergeți-i cu prosoape de bucătărie, pentru a fi perfect uscați. Puneți cartofii în tigaie și rumeniți-i câte 2-3 minute pe fiecare parte. Scurgeți excesul de ulei din tigaie și adăugați untul.

Asezonați cu sare și piper, puneți usturoiul tocat și rozmarinul. Când untul începe să sfârâie, turnați un polonic de supă fierbinte. Când aceasta se evaporă, completați cu supă până când o terminați.

După ce ați pus ultimul polonic de supă, dați vasul cu cartofii la cuptor, fără folie deasupra, pentru aproximativ 30 de minute.

Decorați cu verdeață proaspătă și serviți cartofii fondanți ca atare sau pe post de garnitură. Poftă bună!