Gata in doar 20 de minute, aceasta reteta rapida de pui este o masa fara batai de cap, potrivita pentru mijlocul saptamanii.
Timp total 25 minute
Ingrediente
- 4 buc piept de pui (aproximativ 160g fiecare), cu piele
- 2 linguri de ulei de masline
- 100g pancetta, tocata
- 500 g de dovleac, taiat in cuburi
- 200ml supa de pui, calda
- frunze proaspete de salvie, tocate
- 400g naut, scurs si clatit
- patrunjel proaspat, tocat
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se bate usor pieptul de pui. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu. Se asezoneaza pieptul de pui si se pune in tigaie, cu pielea in jos, timp de 2 minute, apoi se intoarce pe partea cealalta. Se transfera intr-o tava si se baga la cuptor timp de 12-15 minute, pana cand poate fi strapuns cu un cutit.2. Intre timp, se pune pancetta in tigaia folosita pentru a gati carnea de pui si se prajeste pana se rumeneste. Se adauga dovleac si supa de pui fierbinte si se fierbe timp de 5-6 minute, pana cand dovleacul este fraged. Se adauga salvie tocata si naut, se amesteca, apoi se fierbe timp de cateva minute. Se serveste acoperit cu pui felii si patrunjel.