Daca te-ai saturat de preparatele clasice din piept de pui, incearca aceasta reteta.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 1/4 cana + 2 linguri de sos italian pentru salata
- 3 linguri otet balsamic
- 1 1/2 linguri miere
- 1/8 lingurita fulgi de chilli
- 550g piept de pui
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper negru
- 450g sparanghel proaspat
- 1 1/2 cani morcovi
- 1 rosii cherry, injumatatite
Mod de preparare
1. Intr-un bol, se amesteca sosul de salata, otetul balsamic, mierea si fulgii de chilli, apoi se lasa deoparte.2. Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie, la foc mediu. Se asezoneaza carnea de pui cu sare si piper dupa gust, apoi se pune carnea de pui in tigaie. Se prajeste carnea 6-7 minute, pe fiecare parte. Se adauga jumatate din amestecul de sos in tigaie. Se transfera carnea de pui intr-o farfurie, lasand sosul in tigaie. Se adauga sparanghelul si morcovii in tigaie, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se fierbe, amestecand frecvent, pentru aproximativ 4 minute. Se transfera legumele pe farfurie, langa carnea de pui.
3. Se adauga amestecul de sos ramas in tigaie si se fierbe, amestecand constant, pana se ingroasa, aproximativ 1 minut. Se peste pui.