Este un preparat rapid pentru o cina eleganta si romantica in doi. Merge perfect cu cu sparanghel si cartofi rosii.

Filet Mignon Cu Sos Balsamic
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 2buc filet mignon
  • 1/2 lingurita piper negru
  • 1/4 cana de otet balsamic
  • 1/4 cana de vin rosu sec

Mod de preparare

1. Se presara piper proaspat macinat peste ambele parti ale fiecarei fripturi si se presara cu sare dupa gust.

2. Se incalzeste o tigaie la foc mediu-mare. Se pune friptura in tigaie fierbinte si se gateste timp de 1 minut pe fiecare parte, sau pana cand se rumeneste. Se reduce focul la mediu-scazut si se adauga otet balsamic si vin rosu. Se acopera si se fierbe timp de 4 minute pe fiecare parte, ungand carnea cu sos din cand in cand.

3. Se scot fripturile pe farfurii si, se adauga sos si se serveste imediat.