Rețetele inspirate din bucătăria asiatică au avantajul că se prepară repede și nu necesită foarte multă grijă sau atenție. În mai puțin de 30 de minute, aveți o masă completă, cu tot cu garnitură, delicioasă și aromată.
Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una foarte simplă și la îndemână. Singurul lucru care v-ar putea pune probleme îl reprezintă ingredientele, pe care nu oricine le are în casă în mod obișnuit. Pentru că este o rețetă asiatică, și o parte dintre ingrediente sunt specifice bucătăriei asiatice.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 2 lingurițe amidon
- sare
- piper
- 1 lingură ulei de măsline sau de susan
- 2-3 fire ceapă verde
- 3 lingurițe sos de soia
- 2 lingurițe miere
- 1 linguriță sos sriracha
- 1 linguriță ghimbir ras
- 1 cățel de usturoi
- 2 lingurițe semințe de susan
- orez pentru servit
Mod de preparare
Amestecați într-un bol: sosul de soia, mierea, sosul sriracha, ghimbirul, usturoiul, uleiul și semințele de susan și puneți deoparte.Tăiați pieptul de pui fâșii sau cubulețe. Adăugați peste el amidonul, sarea și piperul. Puneți o lingură de ulei într-o tigaie pe foc și când s-a încins, adăugați bucățile de pui. Prăjiți la foc mediu, până când fâșiile de piept de pui au căpătat o culoare aurie.
Adăugați sosul făcut anterior și mai lăsați pe foc 5 minute, sau până când puiul este gătit. Dacă este nevoie, adăugați un strop de apă. Scoateți carnea de pui din tigaie și adăugați ceapa verde tocată mărunt și semințe de susan în plus, dacă doriți. Turnați totul peste pui.
Serviți cu garnitură de orez sau noodles. Poftă bună!