O reteta super-usoara, cu arome imbietoare.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 6buc piept de pui, dezosat
- 125ml suc de portocale
- 6 linguri ierburi proaspete, tocate
- ulei
- 2 cepe verzi, tocate
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 ardei iute rosu, fara seminte, tocat marunt
- 1 bulb fenicul mic, tocat
- 60ml supa de pui
- 2 x 425g cutii de fasole boabe, scursa
- 1 lamaie - coaja si sucul
- felii de lamaie
Mod de preparare
1. Se pune carnea de pui intr-un vas de sticla. Se combina sucul de portocale si jumatate din ierburi tocate intr-un castron si se toarna peste pui. Se pune deoparte timp de aproximativ 1-2 ore.2. Se unge o tigaie cu ulei. Se adauga ceapa, usturoiul, ardeiul iute si fenicul si se fierbe la foc mediu timp de 1-2 minute. Se adauga supa si se gatesc timp de 5 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga fasolea, coaja de lamaie si sucul. Se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga ierburile ramase. Se acopera si se pune deoparte.
3. Se incinge cuptorul la 200C. Se pune carnea de pui pe un gratar, deaspura unei tavi de copt si se lasa la cuptor timp de 15-20 de minute sau pana cand puiul este gatit.
4. Se feliaza pieptul de pui. Se pune amestecul de fasole pe platouri, se adauga o fielie de piept de pui si se serveste, alaturi de o felie de lamaie.