Pachețelele de primăvară sunt o alegere delicioasă, fie că alegeți să le preparați cu legume sau cu carne. Un preparat împrumutat din bucătăria asiatică, care a devenit foarte popular și în bucătăria de la noi.

Astăzi vă propunem o rețetă de pachețele de primăvară cu piept de pui și legume, delicioase și rapide, pe care le puteți prepara pentru o cină rapidă.

Pachețele de primăvară cu piept de pui
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 500 carne tocată de pui
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 bucățică de ghimbir
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 linguriță condimente chinezești
  • 10 foi aluat de plăcintă
  • 80 g varză chinezească
  • 1 morcov
  • ulei pentru prăjit
  • 1 ardei gras roșu
  • sare
  • piper
  • sos pentru servit

Mod de preparare

Tocați mărunt ardeiul, ceapa verde, morcovul, usturoiul și ghimbirul. Puneți un strop de ulei într-o tigaie și căliți legumele și carnea. Condimentați cu sare, piper și condimentele chinezești.

Lăsați pe foc până când carnea și legumele s-au călit. Opriți focul și adăugați varza chinezească tocată fin.

Puneți câte o lingură din această umplutură pe fiecare foaie de aluat, pe care ați uns-o cu apă înainte. Împachetați marginile și rulați pachețelele. Prăjiți în ulei încins. Serviți cu sos de soia, cu sos sweet chilli sau cu orice sos vă place.

Poftă bună!