Pachețelele de primăvară sunt o alegere delicioasă, fie că alegeți să le preparați cu legume sau cu carne. Un preparat împrumutat din bucătăria asiatică, care a devenit foarte popular și în bucătăria de la noi.
Astăzi vă propunem o rețetă de pachețele de primăvară cu piept de pui și legume, delicioase și rapide, pe care le puteți prepara pentru o cină rapidă.
Timp total 45 minute
Ingrediente
- 500 carne tocată de pui
- 1 legătură ceapă verde
- 1 bucățică de ghimbir
- 1 cățel de usturoi
- 1 linguriță condimente chinezești
- 10 foi aluat de plăcintă
- 80 g varză chinezească
- 1 morcov
- ulei pentru prăjit
- 1 ardei gras roșu
- sare
- piper
- sos pentru servit
Mod de preparare
Tocați mărunt ardeiul, ceapa verde, morcovul, usturoiul și ghimbirul. Puneți un strop de ulei într-o tigaie și căliți legumele și carnea. Condimentați cu sare, piper și condimentele chinezești.Lăsați pe foc până când carnea și legumele s-au călit. Opriți focul și adăugați varza chinezească tocată fin.
Puneți câte o lingură din această umplutură pe fiecare foaie de aluat, pe care ați uns-o cu apă înainte. Împachetați marginile și rulați pachețelele. Prăjiți în ulei încins. Serviți cu sos de soia, cu sos sweet chilli sau cu orice sos vă place.
Poftă bună!