Nimic nu se compară cu o friptură de pui la cuptor, crocantă, fragedă, suculentă și aromată în același timp. Iar un pui întreg, rumenit în cuptor, este o idee excelentă de masă pentru întreaga familie, mai ales într-o zi de weekend, dar nu numai atunci.

Secretul puiului perfect crocant și rumenit constă în berea neagră și sosul de soia, care îi vor da o culoare perfectă și o textură rumenită. 

Pui întreg crocant, la cuptor
Timp total 2 ore

Ingrediente

  • un pui de dimensiune medie
  • o căpățână de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia
  • 4 linguri de unt
  • 1 lingură sos de soia
  • 150 ml bere neagră

Mod de preparare

Spălați puiul și ștergeți-l cu prosoape de hârtie. Puneți jumătate din cățeii de usturoi în interiorul puiului, iar pe ceilalți zdrobiți-i și amestecați-i cu untul topit, sare, piper, boia, sos de soia și bere neagră.

Turnați amestecul peste pui și masați bine, astfel încât aromele să pătrundă bine în carne. Lăsați carnea la marinat în amestec, la frigider, pentru câteva ore sau ideal peste noapte.

Puneți puiul într-o tavă și turnați marinada peste el. Dați la cuptor, la 180 de grade. Din 20 în 20 de minute, scoateți tava și mai ungeți puiul cu amestecul din tavă.

Întoarceți puiul și pe partea cealaltă, dacă simțiți nevoia. Lăsați la cuptor, în total, în jur de o oră și jumătate - 2, în funcție de cât de mare este puiul și cât de fragedă este carnea.

La final, puiul ar trebui să fie rumenit și crocant, să aibă o crustă subtilă la exterior și să nu mai fie lichid în tavă.

Serviți cu garnitura preferată sau cu salată. Poftă bună!