Savuros, dulce si acrisor, cu bucati zemoase de ananas si pui fraged la cuptor - perfectiune absoluta.
Timp total 1 oră și 30 minute
Ingrediente
- 1 cana de suc de ananas
- 1/4 cana de zahar brun
- 1/4 cana sos de soia
- 3 catei de usturoi, tocati
- 1 lingura ghimbir ras
- 1 lingura Sriracha (optional)
- 450g piept de pui, taiat in bucati
- sare si piper macinat, dupa gust
- 1/2 cana amidon de porumb
- 2 oua, batute
- 1/4 cana ulei vegetal
- 2 cani de ananas cubulete, conserva sau proaspat
- 1 ceapa verde, taiata in felii subtiri
- 1/4 lingurita seminte de susan
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 160C. Se unge o tava cu ulei sau se pulverizeaza cu spray de gatit.2. Pentru a face sosul, se amesteca sucul de ananas, zahar brun, sos de soia, usturoi, ghimbir si Sriracha intr-un bol mediu; se pune deoparte.
3. Intr-un castron mare, se asezoneaza puiul cu sare si piper, dupa gust. Se adauga amidon de porumb si se amesteca usor. Se trec bucatile de pui prin ou.
4. Se incalzeste uleiul intr-o cratita mare. Se adauga carnea de pui si se prajeste pana cand se rumeneste, aproximativ 1-2 minute. Se transfera pe un prosop de hartie; se arunca excesul de ulei.
5. Se adauga carnea de pui si ananasul in tava pregatita. Se acopera cu amestecul de suc de ananas.
6. Se pune in cuptor si se lasa pana cand sosul se ingroasa, aproximativ 55 de minute.