Dacă aveți chef să ieșiți din rutină, aceste ouă umplute cu pate de pui sunt gustările perfecte, Atât de ușor de preparat, ouăle umplute cu pate de pui necesită doar 4 ingrediente.

Ouă umplute cu pate de pui, hrănitoare și bogate în proteine

Ouăle fierte și pateul de ficat sunt extrem de hrănitoare, au grăsimi bune și sunt bogate în proteine. Așadar, nu sunt doar delicioase, ci sunt și sănătoase pentru dumneavoastră!

Așadar, o rețetă pe repede-înainte, numai bună de făcut atunci când vreți să atrageți complimente dar nu aveți timp de gătit!

Și mai este și sățioasă pe deasupra!

Aceste ouă umplute cu pate pot fi preparate și cu pate de porc. Pateul poate fi aromat și cu cimbru, salvie, oregano, rozmarin sau ienibahar.

Dacă nu vă place maioneza făcută în casă, puteți folosi pur și simplu maioneză cumparată sau chiar smântână condimentată. Cu toate acestea, maioneza va da rețetei o notă de rafinament!

Rețeta de ouă umplute cu pate de pui

Preparare 15 minute
Gătire 15 minute
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • sos Sriracha (de ardei roșu iute) sau cremă de boia pentru ornat
  • piper negru
  • sare de mare
  • 3 linguri de pate de ficat de pui (poate fi înlocuit cu pate de ficat de porc)
  • 1 lingură de maionează (de casă sau cumpărată din magazin)

Mod de preparare

Se pun ouăle într-o cratiță, se acoperă cu apă si se fierb până se întăresc, aproximativ 15 minute.

Apoi trebuie să le scurgeți apa și să le răciți, punându-le în apă rece (sau gheață). Atenție, este important să fie lăsate să se răcească complet.

Curățați ouăle cu grijă, apoi tăiați-le pe jumătate cu un cuțit ascuțit.

Transferați gălbenușurile într-un bol, adăugați maioneza și pateul. Se pasează cu o furculiță și se amestecă până se transformă într-o pastă netedă, omogenă. Asezonați cu sare și piper.

Așezați albușurile pe o farfurie plată sau pe un platou și transferați amestecul de pate într-o pungă pentru ornat și umpleți-le. De asemenea, puteți orna ouăle cu o picătură de sos Sriracha sau cu cremă de boia de ardei pentru a le face mai apetisante.

Ce să faceți pentru ca rețeta fie un succes!

Câteva trucuri despre ce să NU faceți dacă vreți să vă iasă cele mai bune ouă umplute cu pate de pui. 

Nu puneți prea multă (sau prea puțină) maioneză!

Dacă vreți ca umplutura pentru ouă să fie așa cum trebuie, adică închegată, dar să aibă și gust de ouă, nu trebuie să exagerați cu maioneza.

Pentru o duzină de ouă, 115 grame de maioneză vor face o umplutură netedă, cremoasă, ce se poate ridica la înălțimea așteptărilor atunci când va forma amestecul pentru ouă umplute.

Nu folosiți ouă foarte proaspete!

Ați crede că cele mai proaspete ouă s-ar transforma în cele mai bune ouă umplute, dar nu este cazul.

Ouăle foarte proaspete, precum cele pe care le-ați lua direct din cuibul găinilor din curte sau de la piață, sunt mai greu de curățat, deoarece membrana interioară a cojii se lipește de albușul de ou.

Ouăle de la supermarket sunt sufficient de “vechi”, ceea ce le face mult mai ușor de curățat.

Nu lăsați ouăle umplute să stea la temperatura camerei toată ziua. Și nici neacoperite!

Niciodată nu trebuie să lăsați ouăle umplute afară, la temperatura camerei, mai mult de două ore sau doar o oră atunci când este foarte cald.

Vor forma o crustă inestetică și se vor strica imediat! Ouăle umplute se păstrează doar la frigider cu o folie de plastic deasupra!