Dacă v-ați plictisit de gustul banal de pulpe de pui simple, astăzi vă propunem o rețetă cu care nu aveți cum să dați greș. O porție de pulpe de pui marinate în suc de portocale și miere, cu o crustă crocantă și dulceagă. 

Deși unii nu agreează ideea de mâncare dulce și sunt reticenți la combinația dintre carne și miere, aceasta ajută la caramelizarea cărnii, îi oferă o crustă crocantă și o aromă dulce subtilă, dacă aveți grijă la cantitate. 

Astăzi vă propunem o altfel de rețetă de pulpe de pui marinate în suc de portocale cu miere. Pentru ca gustul să fie echilibrat și nu prea dulce, rozmarinul și usturoiul vin să dea aromă cărnii și astfel veți obține o cină sau un prânz delicios.

Pulpe de pui cu portocale și miere
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 8 pulpe de pui
  • 2 linguri miere
  • 2 portocale
  • 120 g unt
  • rozmarin proaspăt
  • 2 căței de usturoi
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spălați pulpele de pui și asezonați cu sare și piper. Stoarceți sucul de la portocale, cu tot cu pulpă. Îl veți folosi pentru marinarea cărnii de pui.

Puneți freshul de portocale, mierea, untul topit, rozmarinul și usturoiul zdrobit într-un bol. Amestecați bine și puneți pulpele de pui în acest amestec. Acoperiți cu folie de plastic și lăsați la frigider pentru cel puțin o oră.

Puneți pulpele de pui într-o tavă pentru cuptor. Turnați jumătate din marinadă peste carne, acoperiți cu folie de aluminiu și dați la cuptor. După jumătate de oră, îndepărtați folia și mai completați cu zeama în care ați marinat puiul, dacă mai este nevoie.

Întoarceți bucățile de pui pe fiecare parte. Lăsați la cuptor până când carnea este rumenită uniform, iar lichidul din tavă s-a evaporat.

Poftă bună!