Atat copiii cat si adultii vor devora aceste pulpe de pui cu sos de miere cu aroma de portocale, ghimbir si usturoi.
Timp total 2 ore
Ingrediente
- 1/3 cana miere
- 2 lingurite coaja de portocala
- 2 linguri de suc de portocale
- 3 linguri de sos de soia
- 3 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 1/2 linguri ghimbir proaspat, tocat
- 1 lingura otet
- 1/4 lingurita piper
- 12 pulpe de pui, fara piele
- 2 linguri coriandru, tocat
- 2 lingurite seminte de susan, prajite
Mod de preparare
1. Se combina mierea, coaja si sucul de portocala, sosu de soia, usturoiul, ghimbirul, otetul si piperul intr-un castron mic.2. Se pun pulpele de pui intr-o tava, se toarna sosul si se amesteca pentru a le acoperi. Se acopera si se baga la cuptor la foc foarte mic, 2-3 ore.
3. Se transfera pulpele intr-un castron. Se toarna foarte atent lichidul din tava intr-o tigaie. Se fierbe la foc mare, pana cand sosul este redus, 10-15 minute. Se toarna sosul peste pulpe, se adauga seminte de susan si coriandru si se serveste.