Quinoa Cu Dovleac Si Spanac
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 1/2 dovleac mic, decojit si taiat in bucati de 2,5 cm
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa, tocata
  • 4 catei de usturoi, zdrobiti
  • 200g quinoa
  • 750ml supa de legume
  • 400g conserva de rosii taiate
  • 1 lingura de rozmarin oregano si cimbru, maruntite
  • 1/2 lingurita sare de mare
  • 1 lamaie - coaja si sucul
  • 1 lingura otet
  • 150g baby spanac

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se pun bucatile de dovleac intr-o tava si se lasa timp de 30 de minute, amestecand, pentru a se coace uniform.

2. Intre timp, se face risotto. Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie, la foc mediu, apoi se calesc ceapa si usturoiul timp de 5 minute, amestecand des.

3. Se adauga quinoa, fiarta si scursa, in prelabil.

4. Se mareste focul si se adauga supa de legume, amestecand constant. Se adauga rosiile, ierburile aromate, sarea, coaja si sucul de lamaie si 2 linguri de otet. Se lasa pe foc timp de inca 10 minute sau pana cand quinoa este frageda.

5. Se adauga spanacul si dovleacul copt, apoi se fierbe timp de 5 minute. Se asezoneaza cu sare, piper negru si suc de lamaie, daca este necesar, apoi se serveste.