Daca te-ai saturat de friptura clasica de miel, incearca aceasta reteta speciala si plina de arome.
Timp total 1 oră și 15 minute
Ingrediente
- 500g carne tocata de miel
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 ceapa rosie, tocata
- 2 linguri faina
- 2 linguri de chimen macinat
- 2 lingurite de coriandru
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1-2 ardei iuti, tocati
- 5cm ghimbir, ras
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 500ml supa de pui
- 200ml pasta de tomate
- 1/2 rodie
Pentru quinoa:
- 190g quinoa, clatita
- 2 linguri ulei de masline
- 150g feta, sfaramata
- 1 lamaie - coaja
- menta proaspata, feliata
- patrunjel proaspat, tocat
Mod de preparare
1. Se prajeste carnea, fara ulei, intr-o tigaie neacoperita. Se transfera intr-o sita pentru a se scurge.2. Se curata tigaia, apoi se adauga uleiul de masline si se incalzeste. Se gateste ceapa la foc mic timp de 10 minute sau pana cand se inmoaie. Se adauga faina, mirodenii, ardei iute, ghimbir si usturoi, apoi se lasa pe foc timp de 2 minute. Se adauga carnea in tigaie, apoi se adauga supa de pui si pasta de tomate. Se da in fiert, apoi se fierbe timp de 25-30 minute pana cand sosul se ingroasa.
3. Intre timp, se fierb 150g de quinoa intr-o cratita de apa clocotita timp de 15-20 de minute, sau se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurge bine, apoi se lasa intr-un castron timp de 5 minute. Se adauga restul de 40 g quinoa nefiert, impreuna cu uleiul de masline, feta, coaja de lamaie si cea mai mare parte din ierburi aromate. Se gusta si asezoneaza.
4. Se incalzeste cuptorul la 190C. Se toarna amestecul de miel intr-un vas termorezistent, apoi se adauga chinoa. Se gateste timp de 20-25 de minute pana cand capata o culoare aurie. Se adauga semintele de rodie si ierburi puse deoparte.