Surprinde pe toata lumea cu acest risoni cu creveti. Busuiocul si sparanghelul adauga o aroma proaspata uimitoare acestei cine.

Risoni Cu Creveti, Lamaie Si Busuioc
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • 60ml ulei de masline extra virgin
  • 1 ceapa mica, fin tocata
  • 1/2 legatura de busuioc, fin tocat
  • 4 catei de usturoi, zdrobiti
  • 400g creveti curatati
  • 1 1/2 lamai, coaja rasa fin, stoarse
  • 1/2 lingurita fulgi de ardei iute
  • 350g paste risoni
  • 1l supa de pui
  • 2 legaturi sparanghel, tocate
  • 200g rosii cherry, taiate pe jumatate
  • felii de lamaie

Mod de preparare

1. Se incalzeste o lingura de ulei intr-o tigaie, la foc mediu. Se adauga ceapa, busuioc si jumatate din usturoi. Se gateste, amestecand, timp de 4 minute sau pana se inmoaie. Se transfera intr-un castron.

2. Se adauga o lingura de ulei si crevetii la foc mediu. Se asezoneaza. Se gatesc, amestecand, timp de 2 minute. Se adauga coaja de lamaie, ardei iute si usturoiul ramas. Se gateste, amestecand, timp de 1 minut. Se transfera amestecul peste creveti. Se pune deoparte.

3. Se pune amestecul de ceapa la foc mediu. Se adauga risoni si se gatesc, amestecand, timp de 1 minut. Se adauga supa de pui si sucul de lamaie. Se gateste, amestecand periodic, timp de 12-14 minute sau pana cand risoni este al dente si lichidul este aproape tot absorbit.

4. Intre timp, se incalzeste cuptorul. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se pune sparanghelul si rosiile pe tava. Se stropesc cu restul de 1 lingura de ulei . Se asezoneaza. Se gatesc timp de 4-5 minute.

5. Se pun crevetii, jumatate din amestecul de legume si busuioc in risoni si se incalzesc usor.Se iau de pe foc. Se acopera cu restul de amestec de legume si busuioc. Se serveste cu felii de lamaie.