Kale, un super-aliment, incorporat intr-un mod delicios in dieta ta zilnica.

Risotto cu varza kale, lamaie si curcan
Timp total 25 minute

Ingrediente

  • 1 lingura de ulei de masline
  • unt
  • 1 ceapa, fin taiata
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 350g orez risotto
  • 150ml de vin alb sec
  • 1 litru supa de pui
  • 500g kale
  • 1 lamaie - coaja rasa si putin suc
  • 200g carne curcan, fiarta si rupta in bucati
  • 100g parmezan, ras

Mod de preparare

1. Se incalzesc uleiul de masline si untul intr-o tigaie, la foc mic si se prajeste ceapa timp de 5 minute pana cand se inmoaie. Se adauga usturoiul si se prajeste pentru inca un minut. Se adauga orezul in tigaie, se creste caldura si se amesteca timp de un minut. Se toarna vinul si se amesteca pana se absoarbe.

2. Se adauga supa fierbinte, treptat, amestecand si asigurandu-va ca fiecare cantitate adaugata este absorbita inainte de a pune din nou, pana cand orezul este gatit, dar "al dente".

3. Intre timp, se opareste kale in apa clocotita timp de 2 minute, apoi se scurge si se trece pe sub un jet de apa rece.

4. Atunci cand orezul este gata, se adauga coaja de lamaie, kale si carnea fiarta de curcan. Se ia de pe foc si se adauga sucul de lamaie si parmezan. Se acopera si se lasa sa stea 2-3 minute inainte de servire.