Rețetele cu cartofi sunt foarte versatile, delicioase și bine-venite cu orice ocazie și la orice masă. Fie că le consumăm pe post de garnitură sau ca fel de mâncare în sine, de dulce sau de post, un lucru e sigur: nu ai cum să te saturi vreodată de cartofi.

Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una dintre cele mai simple și la îndemână. Aveți nevoie doar de cartofi, condimente și puțin ulei și, în cel mai scurt timp, veți obține un preparat delicios și simplu. 

Rosti de cartofi - de post
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 1 linguriță sare
  • piper
  • 3 lingurițe ulei de măsline

Mod de preparare

Curățați cartofii, spălați-i cu un jet de apă rece și dați-i prin răzătoarea mare. Lucrați repede, pentru că altfel cartofii oxidează dacă îi țineți prea mult în contact cu aerul.

Puneți cartofii rași într-un bol și presărați sare peste ei. Lăsați 5-10 minute să își lase apă. Stoarceți bine cartofii de apă folosind un tifon sau cu mâna direct.

Puneți uleiul la încins într-o tigaie pe foc. Când acesta este bine încins, puneți o mână de cartofi rași, pe care îi distribuiți uniform pe suprafața tigăii. Continuați cu încă o mână de cartofi și tot așa, până când distribuiți gradual cartofii în tigaie, până când obțineți un strat de grosimea degetului.

Asezonați cu sare și piper și presați cu o spatulă, astfel încât cartofii să se lege. Prăjiți la foc mic în jur de 15 minute, sau până când cartofii s-au rumenit pe partea de jos. Pentru a întoarce preparatul, răsturnați-l pe o farfurie întinsă și puneți-l în tigaie și pe partea cealaltă, pentru 6-8 minute.

Dați la o parte de pe foc și continuați la fel cu restul de cartofi. Poftă bună!