Dacă și tu ești genul care caută mereu rețete rapide și care nu te țin în bucătărie cu orele, atunci rulada asta de curcan cu spanac și mozzarella e exact ce-ți trebuie. E genul de preparat la care pare că ai muncit mult, dar, de fapt, se face super simplu. Plus, e combinația perfectă: sănătoasă, sățioasă și, cel mai important, super gustoasă!

Ruladă de curcan cu spanac și mozzarella

Rulada asta că am descoperit-o într-o zi când mă săturasem de clasicele fripturi de pui. Aveam prin frigider niște curcan, niște mozzarella și un pachet de spanac pe care trebuia să-l folosesc neapărat.

Așa s-a născut această combinație genială care s-a transformat rapid în preferata familiei. O să vezi, o să-ți placă și ție!

Preparare 15 minute
Gătire 30 minute
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 4 fileuri de piept de curcan (bătute ușor)
  • 200 grame spanac (proaspăt sau congelat, după preferințe)
  • 150 grame mozzarella (rasă sau feliată)
  • 2 căței de usturoi
  • Sare și piper după gust
  • 2 linguri ulei de măsline
  • O lingură de unt (pentru extra savoare)
  • Opțional: câteva roșii uscate sau ciuperci pentru un plus de aromă

Mod de preparare

Pregătim fileurile de curcan. Dacă nu sunt deja subțiri, bate ușor pieptul de curcan între două foi de hârtie de copt. Ideea e să fie suficient de subțiri încât să le poți rula ușor, dar nu atât de subțiri încât să se rupă.

Într-o tigaie, pune uleiul de măsline și cățeii de usturoi zdrobiți. Când usturoiul începe să miroasă delicios, adaugă spanacul și lasă-l să se înmoaie 2-3 minute. Condimentează-l cu sare și piper și, dacă simți că vrei ceva extra, poți să arunci și câteva roșii uscate sau ciuperci.

Pe fiecare fileu de curcan, pune un strat generos de spanac și presară mozzarella pe deasupra. Răsucește ușor fiecare fileu, fixând capetele cu scobitori, dacă e nevoie.

Așază ruladele într-un vas termorezistent, pune o lingură de unt deasupra fiecărei rulade și bagă-le la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Lasă-le aproximativ 25-30 de minute, până devin aurii și suculente.

Scoate ruladele din cuptor și lasă-le să se odihnească 5 minute. Taie-le felii și pregătește-te să fii aplaudat la scenă deschisă! Poți să le servești cu o salată fresh sau cu o garnitură simplă, cum ar fi cartofi la cuptor sau orez.

Sfaturi extra

  • Dacă vrei un plus de savoare, poți adăuga și puțin bacon pe interior, înainte de a le rula. Combinația de mozzarella topită, spanac și bacon e de vis!
  • Nu uita să folosești mozzarella proaspătă pentru cel mai bun rezultat – se topește frumos și îți va da acea textură cremoasă pe care o vrei.