Rulada de spanac cu somon afumat, umplută cu cremă de brânză, este o idee excelentă de aperitiv sau gustare. Este destul de ușor de preparat și vă puteți surprinde oaspeții cu un răsfăț savuros.

Ruladă de spanac cu somon afumat. Rețeta simplă pentru un aperitiv spectaculos

Rulouri sănătoase cu spanac

Cel mai bun lucru la această rețetă (în afară de cât este de gustoasă și cât de ușor este de făcut) ar fi acela că are un conținut ridicat de proteine. Așa că, poate deveni, cu siguranță, o masă principală. Puteți adăuga lângă doar o salată cu un dressing ușor de smântână.

Dacă vă place somonul afumat, nu trebuie să aveți în minte doar rețetele de salate sau tartinele. Puteți opta pentru o ruladă delicioasă, într-o combinație de somon afumat, brânză de vaci și spanac. Este destul de ușor de preparat și vă puteți surprinde oaspeții cu un răsfăț savuros.

Cum se prepară rulada de spanac cu somon afumat

Preparare 20 minute
Gătire 25 minute
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 450 g de spanac congelat
  • 125 g de somon afumat
  • 125 g de brânză mozzarella
  • 5 ouă
  • 200 g de brânză de vaci

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 200°C. Se pune spanacul la foc într-o oală. Între timp, tocați mărunt mozzarella. Dacă spanacul este foarte apos, se lasă la scurs într-o sită sau îl puteți stoarce cu chiar cu mâinile pentru a îndepărta excesul de apă.

Adăugați ouăle și mozzarella peste spanac, apoi amestecați bine pentru a combina totul.

Amestecul se întinde pe o tava tapetată cu hârtie de copt și se introduce în cuptor, la 200°C pentru aproximativ 15 minute.

După aceea, luați o altă foaie de hârtie de copt pentru a întoarce cu grijă stratul de spanac de pe o parte pe alta. Scoateți ușor prima foaie de hârtie. Coaceți din nou pentru 10 minute.

Întindeți brânza de vaci deasupra stratului de spanac și adăugați un strat uniform de somon afumat (puteți cumpăra felii și vă va fi foarte simplu). Se rulează ușor și se pune într-o folie de bucătărie.

Tăiați și… poftă bună!

Cum se servește rulada de spanac cu somon

Pentru ca felierea să fie ușoară, păstrați rulada învelită în folie de plastic în timp ce o feliați, apoi îndepărtați plasticul din fiecare felie tăiată.

Cum se păstrează rulada de spanac cu somon

Un alt avantaj al acestei rulade de spanac cu somon afumat este că se păstrează foarte bine și o puteți consuma și a doua zi la prânz sau la cină.Astfel, este recomandat să o depozitați într-un recipient etanș la frigider pentru maximum 3-4 zile.

Calorii și valori nutriționale

Din această rețetă ies 6 porții. O porție de ruladă de spanac cu somon afumat are 192 kcal.

  • Calorii

    192kcal

  • Proteine

    21g

  • Carbohidrați

    3g

  • Grăsimi

    10g

Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.

Cât de sănătos este somonul afumat

Somonul afumat este plin de nutrienți, vitamine și acizi grași omega-3, ce vă vor îmbunătăți sănătatea și vor reduce riscul de cancer, boli de inimă și declin cognitiv.

Este somonul afumat mai sănătos decât somonul gătit?

Somonul afumat reprezintă și o sursă excelentă de proteine, numeroase vitamine și acizi grași omega-3. Cu toate acestea, are mult mai mult sodiu decât somonul proaspăt gătit la grătar sau somonul la cuptor.