O reinterpretare a clasicelor sarmale pentru un plus de savoare.

Rulouri De Varza
Timp total 9 ore și 30 minute

Ingrediente

  • 12 frunze de varza
  • 1 cana de orez fiert
  • 1 ou, batut
  • 1/4 cana lapte
  • 1/4 cana ceapa tocata
  • 450g carne de vita tocata
  • 1 1/4 lingurite de sare
  • 1 1/4 lingurite de piper negru
  • 220g sos de tomate
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingurita de sos Worcestershire

Mod de preparare

1. Se pune o oala mare de apa la fiert. Se fierb frunzele de varza timp de 2 minute; se scurg.

2. Intr-un castron mare, se combina 1 cana de orez fiert, oua, lapte, ceapa, carne de vita, sare si piper. Se pun aproximativ 1/4 ceasca de amestec de carne in centrul fiecarei frunze de varza si se ruleaza, indoind capetele. Se pun intr-o cratita.

3. Intr-un castron mic, se amesteca sosul de rosii, zahar brun, suc de lamaie si sos Worcestershire. Se toarna peste sarmale.

4. Se acopera si se fierb, la foc mic, 8-9 ore.