O reinterpretare a clasicelor sarmale pentru un plus de savoare.
Timp total 9 ore și 30 minute
Ingrediente
- 12 frunze de varza
- 1 cana de orez fiert
- 1 ou, batut
- 1/4 cana lapte
- 1/4 cana ceapa tocata
- 450g carne de vita tocata
- 1 1/4 lingurite de sare
- 1 1/4 lingurite de piper negru
- 220g sos de tomate
- 1 lingura zahar brun
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 lingurita de sos Worcestershire
Mod de preparare
1. Se pune o oala mare de apa la fiert. Se fierb frunzele de varza timp de 2 minute; se scurg.2. Intr-un castron mare, se combina 1 cana de orez fiert, oua, lapte, ceapa, carne de vita, sare si piper. Se pun aproximativ 1/4 ceasca de amestec de carne in centrul fiecarei frunze de varza si se ruleaza, indoind capetele. Se pun intr-o cratita.
3. Intr-un castron mic, se amesteca sosul de rosii, zahar brun, suc de lamaie si sos Worcestershire. Se toarna peste sarmale.
4. Se acopera si se fierb, la foc mic, 8-9 ore.