Simplă și delicioasă, această salată de varză în stil mediteranean este perfectă pentru o masă rapidă și sănătoasă!

Salată de varză în stil mediteranean

Salata de varză mediteraneană este crocantă și gustoasă. Nu conține maioneză, dar este plină de legume proaspete, ierburi, migdale coapte și o vinegretă cu muștar. Prepararea durează doar 20 de minute.

În această salată, maioneza este schimbată cu o vinegretă deosebită, pregătită cu muștar Dijon și cu ulei de măsline extravirgin de bună calitate.

Apoi, pentru a adăuga tot felul de culori îndrăznețe și crocante în această salată, pot fi folosite legume precum: ardei roșu, morcovi, ridichi, ceapă verde și o mulțime de ierburi proaspete. Nu în ultimul rând, migdalele feliate și coapte adaugă un gust subtil ce duce întregul preparat la un cu totul alt nivel.

Rețeta de salată de varză în stil mediteranean

Preparare 20 minute
Timp total 20 minute

Ingrediente

Pentru salata de varză

  • 400 de grame de varză albă mărunțită
  • 200 de grame de varză roșie mărunțită
  • 150 de grame de morcovi tocați mărunt
  • Două cepe verzi, curățate și tocate, atât partea albă, cât și cea verde
  • Un ardei gras roșu, fără miez și tăiat în bastonașe subțiri
  • 4 ridichi mari, tăiate în jumătate și apoi în felii subțiri
  • 25 de grame de pătrunjel tocat
  • 15 grame de mărar proaspăt tocat
  • 120 grame de migdale prăjite feliate
  • O linguriță de sumac
  • Sare, după gust

Pentru dressingul cu muștar

  • Două linguri de muștar Dijon
  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt
  • Două limete (lime)
  • 80 de mililitri de ulei de măsline extravirgin
  • O jumătate de linguriță de sumac
  • Un vârf de cuțit de sare
  • Un vârf de cuțit de piper
  • O jumătate de linguriță de fulgi de ardei roșu sau boia de ardei iute, opțional

Mod de preparare

Înainte de a face orice altceva, pregătiți vinegreta cu muștar. Într-un bol mic, amestecați împreună muștarul Dijon, sucul de lămâie, usturoiul, uleiul de măsline extravirgin și condimentele. În acest fel, cât veți pregăti salata, aromele tuturor acestor ingrediente vor avea timp să se îmbine.

Separat, într-un castron mare, amestecați varza, morcovii, ceapa, ardeiul roșu, ridichile, pătrunjelul și mărarul. Condimentați cu sare și adăugați sumacul. Adăugați migdalele prăjite și amestecați ușor pentru a le combina.

Turnați vinegreta cu muștar peste salată și amestecați bine. Dacă aveți timp, lăsați salata să stea pentru 30 de minute până la o oră, astfel încât aromele să se îmbine.

Ce puteți servi cu salată de varză mediteraneană

Există umeroase moduri de a folosi această salată de varză sănătoasă pentru a duce o masă de prânz sau cină la un cu totul alt nivel. O puteți folosi ca garnitură alături de mânăruri precum cod la cuptor, pulpe de pui sau frigărui de miel la grătar.

De asemenea, o puteți folosi în preparate precum sandvișuri, burgeri cu somon sau în lipii cu pui.

În plus, vinegreta cu muștar, ce nu conține maioneză, este atât de gustoasă încât poate înlocui orice alt tip de dressing. Puteți încerca acest sos inclusiv pe legume gătite la aburi.

Sfaturi pentru a face cea mai bună salată de varză mediteraneană

Pentru a obține cel mai bun rezultat, sunt doar câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când pregătiți această salată mediteraneană. În primul rând, este recomandat să îi dați timp salatei de varză să absoarbă vinegreta.

Această salată de varză sănătoasă este mai gustoasă dacă o lăsați să stea pentru cel puțin 30 de minute înainte de a o servi, dar este și mai bună dacă o lăsați pentru aproximativ o oră în frigider. În acest fel, varza și legumele au timp să absoarbă aroma sosului.

O altă recomandate pentru a obține cea mai bună salată de varză mediteraneană este să folosiți legume proaspete și crocante. Fiecare legumă ar trebui să fie fermă și crocantă atunci când alegeți să o folosiți pentru această salată, nu moale sau prea coaptă.

De asemenea, este util să pregătiți o cantitate suplimentară de sos, dacă tot îl faceți pentru salată. Dublați rețeta de vinegretă și folosiți cealaltă jumătate la alte salate și mâncăruri pe parcursul săptămânii, pentru că acest dressing se păstrează bine în frigider.

Acest sos deosebit făcut din sumac măcinat este picant și are un gust foarte ușor afumat. Îl puteți folosi și în alte salate sau preparate precum sandvișuri, cartofi prăjiți, friptură, orez sau chiar cartofi ori paste.

Beneficiile salatei mediteraneene de varză

Salata mediteraneană de varză este un fel de mâncare nutritiv ce are mai multe beneficii pentru sănătate. Printre acestea se numără faptul că este bogată în fibre și astfel ajută digestia.

În plus, ingredientele din salata mediteraneană de varză pot ajuta la reducerea inflamației din organism. Bogate în antioxidanți, legumele din acest peparat protejează organismul de stresul oxidativ și previn apariția unor boli cronice.

Totodată, varza este un aliment cu puține calorii, ceea ce o face o opțiune excelentă pentru cei care doresc să piardă în greutate sau să își mențină o greutate sănătoasă.

Diferitele legume din această salată sunt bogate în nutrienți precum vitamina C, vitamina K și potasiu, ce sunt esențiale pentru sănătatea și bunăstarea generală.

Dacă vrei sa adaugi un strop de culoare și aromă în dieta ta, această salată de varză este raspunsul perfect! O explozie de arome mediteraneene într-o salată de varză crocantă și plină de nutrienti, care-ți va aduce aminte, cu siguranță, de vacanțele de vară și de plajele însorite!

Dacă vrei să te bucuri de o combinație perfectă de prospețime și gust, trebuie să încerci această salată de varză în stil mediteranean!