O reteta de salata de vara, proaspata si aromata, care poate insoti aproape orice fel principal.

Salata Cu Radicchio Si Migdale
Timp total 25 minute

Ingrediente

  • 1 telina mica
  • 100g ridichi
  • 1 radicchio mic
  • 50g de migdale
  • struguri rosii, fara seminte, taiati pe jumatate
  • Pentru maioneza de patrunjel:
  • 1 ou
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 1/2 lingurita fulgi de sare de mare
  • 1/2 lingurita mustar dijon
  • 100ml ulei de masline extra virgin
  • 50ml ulei vegetal
  • patrunjel, tocat fin

Mod de preparare

1. Pentru maioneza, se amesteca oul cu sucul de lamaie, sarea si mustarul. Se amesteca bine. Se pun uleiurile intr-o cana si, se incorporeaza, treptat, in timp ce se amesteca cu un mixer, pana cand se leaga si se formeaza o maioneza cremoasa.

2. Se adauga patrunjelul si se asezoneaza cu suc de lamaie si/sau sare. Se pastreaza in frigider.

3. Se taie radicchio subtire si ridichiile si se pun intr-un castron. Se taie telina, apoi se prajesc migdalele intr-o tigaie uscata timp de 1-2 minute, amestecand adesea. Se taie migdalele, apoi se adauga, alaturi de telina, in castron.

4. Se adauga strugurii in castron, apoi se pune in frigider. Pentru a servi, se adauga maioneza.