O reteta de salata de vara, proaspata si aromata, care poate insoti aproape orice fel principal.
Timp total 25 minute
Ingrediente
- 1 telina mica
- 100g ridichi
- 1 radicchio mic
- 50g de migdale
- struguri rosii, fara seminte, taiati pe jumatate
- Pentru maioneza de patrunjel:
- 1 ou
- 1 lingura de suc de lamaie
- 1/2 lingurita fulgi de sare de mare
- 1/2 lingurita mustar dijon
- 100ml ulei de masline extra virgin
- 50ml ulei vegetal
- patrunjel, tocat fin
Mod de preparare
1. Pentru maioneza, se amesteca oul cu sucul de lamaie, sarea si mustarul. Se amesteca bine. Se pun uleiurile intr-o cana si, se incorporeaza, treptat, in timp ce se amesteca cu un mixer, pana cand se leaga si se formeaza o maioneza cremoasa.2. Se adauga patrunjelul si se asezoneaza cu suc de lamaie si/sau sare. Se pastreaza in frigider.
3. Se taie radicchio subtire si ridichiile si se pun intr-un castron. Se taie telina, apoi se prajesc migdalele intr-o tigaie uscata timp de 1-2 minute, amestecand adesea. Se taie migdalele, apoi se adauga, alaturi de telina, in castron.
4. Se adauga strugurii in castron, apoi se pune in frigider. Pentru a servi, se adauga maioneza.