Aceasta reteta delicioasa cu pere si migdale este un desert perfect pentru o petrecere de iarna.

Tort Cu Pere Si Migdale, Cu Topping De Migdale Crocante
Timp total 1 oră și 35 minute

Ingrediente

  • 175g unt
  • 150g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 220g faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita nucsoara rasa
  • 140ml smantana
  • 1 lamaie - coaja rasa fin
  • 50g migdale macinate
  • 2 pere
  • suc de lamaie
  • Pentru topping:
  • 50g unt
  • 50g zahar
  • 2 linguri de smantana
  • 75g migdale

Mod de preparare

1. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se incalzeste cuptorul la 180C.

2. Se bate untul, zaharul si vanilia intr-un castron pana capata o culoare palida si pufoasa. Se adauga ouale, pe rand, adaugand o lingura de faina. Se cerne faina ramasa, un varf de cutit de sare, bicarbonat de sodiu si nucsoara. Se incorporeaza jumatate din faina in amestecul de unt. Se adauga smantana, coaja rasa si migdalele, apoi restul de faina.

3. Se curata si se feliaza perele. Se amesteca cu suc de lamaie pentru a preveni modificarile de culoare. Se pune jumatate din amestec in tava, se acopera cu pere, apoi se pune restul de aluat. Se coace timp de 40 de minute.

4. Intre timp, se face topping-ul de migdale. Se topeste untul intr-o tigaie si se adauga zahar si smantana, apoi se amesteca migdalele.

5. Se scoate prajitura din cuptor si se toarna amestecul de migdale uniform peste partea de sus. Se da la cuptor pentru inca 20-25 de minute, sau pana cand toppingul este de culoare maronie. Se scoate si se serveste cald sau rece.