Acest chec delicios se va pastra timp de pana la o saptamana. Alternativ, il poti infasura intr-o punga de plastic si il poti congela timp de pana la trei luni, fie intreg, fie taiat in felii.
Timp total 1 oră și 10 minute
Ingrediente
- 150g unt, la temperatura camerei
- 150g cirese glasate, taiate
- 125g pasta de migdale
- 150g faina
- 150g zahar
- 3 oua, batute
- 75g faina de migdale
- 1 lamaie - coaja si sucul
- 25g fulgi de migdale
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava de chec si se tapeteaza cu hartie de copt.2. Se amesteca pasta de migdale si de ciresele cu o lingura de faina. Se pune deoparte. Se pun untul, zaharul, ouale, migdalele macinate, restul fainii, coaja de lamaie si sucul intr-un bol mare. Se amesteca cu o lingura de lemn. Se incorporeaza ciresele si pasta de migdale.
3. Se pune compozitia in tava si se presara cu fulgi de migdale. Se coace timp de 50 de minute in cuptor sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata. Se lasa sa se raceasca, se feliaza si se serveste.