O salată ușoară, rapidă, cu fasole verde și maioneză este alegerea perfectă atunci când nu mai știți ce să gătiți sau nu vreți să petreceți mult timp în bucătărie.

Salată de fasole verde cu maioneză și usturoi

Puteți folosi orice fel de legume pe care să le combinați cu un sos de maioneză, usturoi și smântână, de la fasole verde și până la conopidă, țelină sau dovlecei.

Astăzi vă propunem o rețetă ușoară și rapidă de salată de fasole verde. Dacă folosiți fasole la conservă sau la borcan, salata este gata în 10 minute, pentru că veți sări peste pasul în care trebuie să o fierbeți. Pentru o maioneză naturală, de casă, ca la carte, găsiți rețeta AICI.

Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 500 g fasole verde sau galbenă
  • 5-6 linguri maioneză
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri smântână
  • 1 linguriță muștar
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • sare
  • piper
  • mărar pentru decor

Mod de preparare

Fierbeți fasolea verde în apă cu puțină sare până când devine al dente, dar nu moale. Timpul de fierbere depinde de cât de ”bătrână” este fasolea. Dacă folosiți fasole la borcan sau la conservă, deja fiartă, săriți peste acest pas și doar o veți clăti cu un jet de apă rece.

Într-un bol, amestecați maioneza, smântâna, usturoiul zdrobit, muștarul, zeama de lămâie și sare și piper după gust. Acesta va fi dressingul salatei. Turnați din sos peste fasole și amestecați bine. S-ar putea să nu fie nevoie de tot, în funcție de cât de cremoasă vreți să fie salata.

Amestecați bine și mai completați și cu restul de sos, dacă mai este nevoie. Gustați și mai puneți sare, piper sau lămâie după gust. Decorați cu mărar sau orice altă verdeață vă place și lăsați salata la frigider cel puțin o jumătate de oră înainte de a o servi.

Poftă bună!