Ce spuneți de o salată simplă, de vară, răcoritoare și ușor de făcut? Iar dacă numele ei - ”frumusețe” - nu vă inspiră nimic, atunci ingredientele sigur o vor face. Este o salată ușoară, asemănătoare cu salata de boeuf, doar că fără murături, cu legume proaspete și cu smântână în loc de maioneză. 

Puteți face salata pe post de aperitiv și să o așezați în straturi. Arată foarte bine și este un preparat extrem de prezentabil și apetisant. Sau o puteți prepara pur și simplu, fără vreo ocazie specială. 

Salată Frumusețe
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 250 g piept de pui
  • 150 g șuncă presată
  • 4 castraveți
  • 2 ouă fierte
  • 3 roșii
  • 60 g cașcaval
  • sare
  • piper
  • 4-5 linguri smântănă
  • zeamă de lămâie după gust
  • verdeață pentru decor

Mod de preparare

Fierbeți pieptul de pui în apă cu puțină sare până când este gătit complet. Tăiați carnea de pui cubulețe, la fel și șunca. Ouăle fierte le veți da prin răzătoarea mare sau le puteți tăia tot cubulețe.

Dați cașcavalul pe răzătoare și tocați mărunt verdeața, dacă folosiți. Tocați roșiile cubulețe și scurgeți-le de apă. Curățați castraveții și tăiați-i și pe ei cubulețe.

Mai departe tot ce trebuie să faceți este să asamblați salata. O puteți face în straturi sau cu toate ingredientele amestecate. Dacă alegeți prima variantă, după fiecare strat de legume/ carne/ ouă/ cașcaval, puneți un strat de smântână și asezonați cu sare și piper.

Dacă alegeți să faceți salata clasic, puneți toate ingredientele într-un bol, adăugați sare, piper și smântâna și amestecați. Puneți zeamă de lămâie după gust și decorați cu pătrunjel proaspăt tocat.

Poftă bună!