Atunci când vrei să prepari o masă rapidă și consistentă, o salată sau o porție de paste este alegerea ideală. Dar cum ar fi dacă le-ai combina pe amândouă în aceeași farfurie? O salată de paste adică, un preparat tipic italian, cu care nu ai cum să dai greș.

Rețeta pe care v-o propunem astăzi este o alegere perfectă pentru cină și nu numai. Un fel de mâncare care combină pastele, o sursă importantă de carbohidrați, cu ingrediente fresh. Rezultatul: o salată delicioasă și sățioasă, care se servește rece.  

Salată italiană de paste, cu mozzarella și salam
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 400 g paste
  • 250 g mozzarella bile
  • 100 g salam
  • 250 g roșii cherry
  • 100 g măsline negre
  • Pentru dressing:
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri oțet balsamic
  • 1 cățel de usturoi
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • oregano

Mod de preparare

Puneți pastele la fiert în apă cu sare și fierbeți conform instrucțiunilor de pe pachet.

Între timp, tăiați feliile de salam pe jumătate, la fel și roșiile cherry. Tăiați măslinele în jumătăți sau felii. Rupeți biluțele de mozzarella pe jumătate.

Pregătiți dressing-ul, amestecând: uleiul de măsline, oțetul balsamic, usturoiul zdrobit, sarea, piperul, o linguriță de busuioc și una de oregano.

Amestecați bine și lăsați deoparte. Când pastele au fiert, scurgeți apa și lăsați-le câteva minute să se răcească.

Amestecați pastele cu celelalte ingrediente și turnați la final dressing-ul peste. Serviți salata de paste rece.

Poftă bună!