Nu știm alții cum sunt, dar pentru noi un mic dejun perfect include neapărat o omletă delicioasă, pufoasă și rumenită în tigaie. Există o mulțime de feluri și de combinații în care puteți prepara și savura omleta, dar una dintre cele mai gustoase este cea cu mozarella.

Sau omleta italiană, altfel spus, o rețetă de omletă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă. Aveți nevoie doar de o tigaie de calitate și câteva ingrediente la îndemână și vă garantăm că veți obține o omletă care vă va face începutul de zi mai bun. 

Omletă italiană cu mozzarella și parmezan
Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 1 linguriță unt
  • 1 cățel de usturoi
  • 3 ouă
  • 1 lingură lapte sau apă
  • sare
  • piper
  • 60 g mozzarella
  • 2 lingurițe parmezan

Mod de preparare

Pueți untul într-o tigaie pe foc. Adăugați usturoiul tăiat mărunt și căliți pentru un minut.

Bateți ouăle cu un praf de sare, piper, lapte (sau apă). Turnați totul în tigaie. Lăsați 2 minute omleta să se gătească. Desprindeți ușor marginile cu o spatulă, astfel încât oul care încă nu s-a coagulat să curgă în tigaie și omleta să fie gătită uniform.

Adăugați mozzarella rasă și parmezanul. Acoperiți cu un capac și mai lăsați 1-2 minute, sau până când brânza s-a topit. Împăturiți omleta pe jumătate.

Transferați pe o farfurie și serviți omleta cu legume proaspete, pâine prăjită sau în orice altă combinație vă place.