Supele făcute la rece sunt printre cele mai simple preparate pe care le puteți face. În 10 minute, puteți pregăti un prânz delicios sau o cină rapidă. Este și cazul acestei supe de roșii, făcută la rece și inspirată din bucătăria spaniolă. 

Care este diferența dintre clasicul gazpacho, pe care îl știm cu toții și această supă Salmorejo? Ei bine, aceasta din urmă conține pâine și ou fiert, menite să îngroașe compoziția și să o transforme într-o supă cremă. 

Salmorejo - supă de roșii în stil spaniol
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 8 roșii
  • 1 baghetă
  • ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi
  • sare
  • piper
  • oțet balsamic
  • Pentru servit:
  • 2 ouă fierte
  • prosciutto (opțional)

Mod de preparare

Puneți o oală cu apă și sare la fiert, pentru a opări roșiile. Faceți o tăietură sub formă de cruce cu cuțitul în capătul roșiilor. Când apa începe să fiarbă, puneți roșiile în oală și lăsați-le 30 de secunde sau un minut, în funcție de cât de coapte sunt. În acest fel, roșiile se vor decoji foarte ușor.

Curățați roșiile de coajă și de cotoare și puneți-le într-un blender sau robot de bucătărie. Mixați un minut, sau până când roșiile sunt complet pasate.

Scoateți miezul de la baghetă și adăugați jumătate din el în blender. Mixați din nou, după care adăugați sare, piper, usturoi, ulei de măsline și oțet balsamic după gust. Mixați din nou, până când toate ingredientele sunt omogenizate.

În funcție de textura pe care doriți să o aibă supa și de cât de zemoase au fost roșiile, mai puteți pune miez de pâine, pentru a îngroșa supa. Puneți un ou fiert tare și mixați din nou.

Serviți supa cu prosciutto și cu celălalt ou fiert, tăiat cubulețe.

Poftă bună!