Au dimensiunea perfecta pentru o inghititura. Singura problema este ca nu te vei opri la una.

Sarut De Caramel
Timp total 55 minute

Ingrediente

Pentru baza de biscuiti: ulei vegetal 200g biscuiti digestivi 40g cocos deshidratat 30g zahar brun 50g faina neteda 80g unt, topit 80ml sirop auriu 1 lingura de lapte Pentru umplutura de caramel: 400g lapte condensat 50g unt 50ml sirop auriu Pentru ganache: 100ml smantana 100g de ciocolata neagra, tocata

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 190C. Se unge o tava de briose cu 12 forme.

2. Pentru baza de biscuiti, se macina biscuitii pana se transforma intr-o pulbere fina. Se pun intr-un bol, se adauga nuca de cocos, zahar si faina, apoi se amesteca. Se toarna untul topit, siropul auriu si laptele, apoi se amesteca pentru a se combina.

3. Se formeaza bile mici din aluat si se preseaza in tava de briose, inclusiv pe margini.

4. Se amesteca ingredientele pentru caramel intr-o tigaie. Se amesteca la foc mic timp de aproximativ 5 minute pana cand caramelul incepe sa se ingroase. Se toarna intr-o cana, apoi se umplu 3/4 blaturile de biscuiti, lasand loc pentru toppingul de ganache.

5. Se transfera la cuptor si se coace timp de 20 de minute, apoi scot din cuptor si se lasa sa se raceasca complet.

6. Pentru topping, se incalzeste usor smantana intr-o cratita mica. Se amesteca pana cand compozitia este neteda si groasa si toata ciocolata s-a topit. Se toarna ganache intr-o cana mica, apoi se toarna peste caramel.

7. Se pun tavile din frigider pentru a se intari, apoi se scot si se servesc.