Mai degraba un lichior cu aroma de citrice, inghetat, acest desert te va racori in zilele calduroase de vara.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 250g zahar pudra
- 125ml suc de lime (aproximativ 6-7 lime)
- 120ml suc de yuzu
- 60ml triplu sec
- 120ml tequila
- fulgi de sare de mare
- 1 albus de ou
Mod de preparare
1. Se pune zahărul cu 500 ml de apa intr-o cratita, apoi se incalzeste cu grija pana cand zaharul se dizolva. Se mareste caldura si se fierbe timp de 8-10 minute pentru a reduce lichidul la un sirop subtire, uleios. Se ia de pe foc, se toarna intr-un recipient termorezistent si se lasa sa se raceasca.2. Se adauga toate celelalte ingrediente, in afara de albusul de ou, apoi se sigileaza si se ingheata timp de 8 ore.
3. Se scoate compozitia din congelator si se transferaintr-un blender. Se adauga albusul de ou si se amesteca pana cand serbetul este complet neted si se spumeaza putin. Se pune intr-un recipient si se ingheata din nou timp de aproximativ 6 ore. Se pune in boluri si se serveste.