Mai degraba un lichior cu aroma de citrice, inghetat, acest desert te va racori in zilele calduroase de vara.

Serbet De Yuzu Si Margarita
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 250g zahar pudra
  • 125ml suc de lime (aproximativ 6-7 lime)
  • 120ml suc de yuzu
  • 60ml triplu sec
  • 120ml tequila
  • fulgi de sare de mare
  • 1 albus de ou

Mod de preparare

1. Se pune zahărul cu 500 ml de apa intr-o cratita, apoi se incalzeste cu grija pana cand zaharul se dizolva. Se mareste caldura si se fierbe timp de 8-10 minute pentru a reduce lichidul la un sirop subtire, uleios. Se ia de pe foc, se toarna intr-un recipient termorezistent si se lasa sa se raceasca.

2. Se adauga toate celelalte ingrediente, in afara de albusul de ou, apoi se sigileaza si se ingheata timp de 8 ore.

3. Se scoate compozitia din congelator si se transferaintr-un blender. Se adauga albusul de ou si se amesteca pana cand serbetul este complet neted si se spumeaza putin. Se pune intr-un recipient si se ingheata din nou timp de aproximativ 6 ore. Se pune in boluri si se serveste.