Timp total 30 minute
Ingrediente
- 1 portocala, decojita
- 1 lingura zahar pudra
- 300g serbet de lamaie
- Dacquoise:
- 60g zahar pudra
- 60g faina de alune
- 2 albusuri
- un varf de cutit de tartrat de potasiu
- 2 linguri de zahar pudra
- 20g alune, zdrobite
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt.2. Pentru Dacquoise, se combina zahar pudra si faina de alune intr-un bol. Intr-un castron separat, se amesteca albusurile, tartrat de potasiu si 1 lingura zahar pudra pana cand se formeaza varfuri moi. Se adauga restul de 1 lingura zahar pudra si se bate. Treptat, se incorporeaza amestecul de alune. Se pune amestecul intr-un strat uniform, aproximativ 5-10mm grosime, in tava si se presara cu alune pisate. Se da la cuptor timp de 15 minute sau pana cand devine aurie. Se pune deoparte sa se raceasca complet.
3. Se taie 8 discuri de Dacquoise. Se pudreaza portocala cu zahar pudra, apoi se caramelizeaza. Se pune o lingura de serbet de lamaie pe partea de sus 4 discuri Dacquoise. Se acopera cu felii de portocale si se acopera cu un alt disc de Dacquoise pentru a face un sandwich.