Un desert inedit si delicios de vara, pe care il poti savura in zilele toride.

Supa Rece De Pepene Galben Cu Serbet De Pepene
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 1.5 kg pepene galben, foarte copt
  • 2 linguri de suc de portocale
  • 1/2 lime - sucul
  • frunze de menta
  • Pentru serbet:
  • 1 lingura de zahar
  • 1.5 kg pepene galben
  • 1 1/2 lime - sucul
  • menta proaspata tocata

Mod de preparare

1. Pentru serbet, se pune zaharul si 80 ml apa intr-o cratita. Se dizolva la foc mic, apoi se da in fiert si se reduce pana cand se topeste. Se lasa deoparte pentru a se raci.

2. Se curata pepenele si se taie in bucati. Se pun intr-un blender, cu siropul racit si sucul de lamaie. Se amesteca bine, apoi se toarna intr-o masina de inghetata si se lasa sa se intareasca sau se pune intr-un recipient si se ingheata. Se amesteca, apoi se ingheata iar. Se repeta de 2 sau 3 ori.

3. Pentru a face supa, Se taie pepenele pe jumatate si se scot semintele. Se pune pulpa intr-un blender cu sucul de portocale si de lime. Se toarna intr-un castron si se raceste timp de 30 de minute.

4. Se pune supa in 4 boluri de supa (sau in cojile de pepene galben) si se adauga 2 linguri mici de serbet. Se garniseste cu frunze de menta.