Surprinde aroma verii intr-un desert racoritor si sarac in calorii.

Serbet De Zmeura Si Coacaze
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 185g zahar
  • 375g zmeura
  • 125g coacaze rosii
  • 1 lamaie - sucul

Mod de preparare

1. Se pun zaharul si 185 ml apa intr-o cratita, la foc mic. Se amesteca pentru a dizolva zaharul, apoi se creste caldura si se fierbe timp de 1 minut. Se lasa deoparte pentru a se raci.

2. Se pun fructele, sucul de lamaie si siropul de zahar racit intr-un blender si se macina pana se transforma intr-un piure. Se trece compozitia rintr-o sita.

3. Se ingheata amestecul intr-un aparat de inghetata conform instructiunilor, sau se pune intr-un recipient si se congeleaza timp de aproximativ 2 ore, amestecand de cateva ori pentru a descompune cristalele de gheata.

4. Se serveste in cornete de inghetata sau in boluri de desert.