Sebetul completeaza perfect caisele coapte, moi si aromate.
Timp total 55 minute
Ingrediente
- 600g coacaze
- 175g zahar
- 16 caise mici coapte, taiate pe jumatate
- 3 linguri vin dulce
- 3 linguri de zahar brun
- frunze de menta
- 2 linguri de zahar pudra
Mod de preparare
1. Se pun coacazele intr-o cratita cu un strop de apa. Se pun la foc mic si se gatesc timp de 10 minute pana cand coacazele incep sa se descompuna.2. Se pun coacazele intr-un blender, apoi se trec printr-o sita pentru a face aproximativ 300 ml piure. Se arunca pielitele. Intr-o cratita curata, se incalzeste zaharul cu 200 ml de apa, la foc mic pana cand se dizolva. Se creste focul si se fierbe timp de 4-5 minute pentru a obtine un sirop de zahar.
3. Se amesteca siropul cu piureul si se lasa sa se raceasca. Se pune compozitia intr-o masina de inghetata pana cand incepe sa se inghete sau se toarna amestecul intr-un recipient din plastic, se ingheata timp de 2 ore, amestecand pentru a sparge cristalele, apoi se ingheata din nou. Se repeta procesul de doua ori.
4. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se pun caisele cu partea taiata intr-un vas, se imprastie vinul si se presara cu zaharul brun si menta. Se coc timp de 15 minute, apoi se presara cu zahar pudra si se gatesc timp de inca 10 minute. Se lasa sa se raceasca putin si se servesc cu serbetul de coacaze, imprastiat cu frunze de menta.