Aceasta varianta sanatoasa de Snickers se pastreaza pentru cateva zile - in cazul in care dureaza atat de mult!

Snickers Dietetic
Timp total 3 ore

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de cocos
  • 2 curmale, fara samburi
  • 1/2 cana cacao
  • 1 cana nuca de cocos deshidratata
  • 240ml sirop de malt
  • 400g naut, clatite, scurs
  • 1/3 cana unt de arahide
  • 2 lingurite pasta vanilie
  • 225g alune sarate si prajite
  • 40g unt
  • 200g ciocolata neagra, tocata

Mod de preparare

1. Se unge o tava si se tapeteaza cu hartie de copt. Pentru a face blatul, se topeste 1 lingura de ulei de nuca de cocos intr-o cratita, la foc mic. Se adauga curmalele si uleiul intr-un mixer, apoi se adauga cacao, nuca de cocos deshidratata si 1 lingura de sirop de malt si se amesteca pana cand se formeaza o pasta. Se intinde in tava si se preseaza folosind mainile. Se lasa sa se raceasca.

2. Pentru a face umplutura, se macina nautul in mixer, apoi se adauga unt de arahide, vanilie si 1/4 cana sirop de malt. Se amesteca pana cand compozitia devine omogena. Se intinde peste blat si se lasa sa se raceasca timp de 1 ora.

3. Pentru a face caramelul, se pun arahidele, unt si restul de 2/3 cana de sirop de malt intr-o cratita la foc mic si se amesteca. Se raceste usor, apoi se raspandeste peste umplutura de unt de arahide, apasand pentru a crea o suprafata plana. Se lasa la frigider timp de 1 ora.

4. Se topeste ciocolata intr-un bol termorezistent, asezat peste o cratita cu apa la foc mic. Se raceste usor, apoi se toarna peste arahide, inclinand tava pentru a acoperi complet. Se lasa sa se raceasca timp de 1 ora sau pana cand ciocolata se intareste, apoi se feliaza si se serveste.