O prajitura perfecta, iar reteta de mai jos contine mai putine calorii decat cea obisnuita.
Timp total 25 minute
Ingrediente
- 2 linguri ulei de cocos
- 2 curmale fara samburi
- 50g cacao
- 90g fulgi de cocos
- 240ml sirop de malt
- 400g naut - conserva
- 95g unt de arahide
- 2 lingurite pasta de vanilie
- 225g arahide sarate
- 40g unt
- 200g ciocolata neagra
Mod de preparare
1. Se unge o tava si se tapeteaza cu hartie de copt. Pentru a baza de curmale, se topeste 1 lingura de ulei de cocos, intr-o cratita, la foc mic. Se adauga si se amesteca smochinele. Se transfera intr-un blender si se adauga cacao, fulgi de cocos si 1 lingura sirop de malt. Se amesteca pana se omogenizeaza. Se intinde baza in tava si se preseaza usor. Se lasa la racit.2. Pentru a face umplutura de unt de arahide, se pun nautul, untul de arahide, pasta de vanilie si 1/4 ceasca (60 ml) sirop de malt si se amesteca pana cand se omogenizeaza. Se intinde peste baza si se niveleaza cu o lingura. Se raceste timp de 1 ora.
3. Pentru a face crema caramel se pun arahidele, untul si restul de 2/3 cana de sirop de malt (160 ml), intr-o cratita, la foc mic si se amesteca pana se omogenizeaza. Se raceste usor, apoi se intinde peste umplutura de unt de arahide, apasand cu spatele unei linguri pentru crea o suprafata plana. Se raceste timp de 1 ora.
4. Se topeste ciocolata intr-un bol termorezistent asezat peste o oala cu apa fiarta la foc mic. Se raceste usor, apoi se toarna peste caramel. Se raceste timp de 1 ora apoi se taie felii si se serveste.