O reteta simpla, dar cu un gust aparte.
Timp total 20 minute
Ingrediente
- 4 linguri sos teriyaki
- 2 linguri sos de ardei iute dulce
- 1 lime, coaja si sucul
- 4 fileuri de somon
- 1 lingura ulei vegetal
- 300g legume congelate
- 2 linguri sos de soia
- ulei de susan
Mod de preparare
1. Se amesteca sosul Teriyaki, sosul de ardei, coaja si sucul de la lime intr-un castron mare.2. Se adauga fileurile de somon, se acopera si se lasa la marinat timp de 15 minute.
3. Se incalzeste uleiul vegetal intr-o tigaie mare si se prajesc fileurile de somon timp de 4-5 minute pe fiecare parte. Se pun deoparte.
4. Se adauga restul de sos la tigaie si se reduce usor. Se gatesc legumele intr-o alta tigaie cu un strop de apa si se adauga sosul de soia. Se mai lasa pe foc inca 2-3 minute.
5. Se impart legumele pe platouri, se adauga cate un file de somon la fiecare portie si se stropesc cu sosul ramas in tigaie.
6. Se stropesc cu putin ulei de susan inainte de a se servi.