Ricotta are o textura usoara si transforma orice desert intr-unul fin si cremos.
Timp total 50 minute
Ingrediente
- 300g ricotta
- 1/2 cana de zahar brun
- 1/2 lingurita scortisoara
- 425g cirese negre in sirop, scurse, fara samburi
- foietaj
- 60g unt, topit
- 1 lingurita de zahar scortisoara
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se unge cu grasime o tava si se tapeteaza cu hartie de copt.2. Cu ajutorul unui mixer electric, se bate ricotta, cu zahar si scortisoara pana la omogenizare. Se pun ciresele pe o farfurie mare captusita cu un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de umiditate.
3. Se pune o foaie de aluat pe o suprafata plana. Se unge cu unt topit. Se repeta pana cand se ung 10 foi si se pun una peste alta. Se pune jumatate din amestecul de ricotta pe lungime. Se acopera cu cirese, presandu-le usor in amestec. Se acopera cu restul de amestec ricotta. Se impaturesc capetele si se ruleaza ferm. Se pune in tava pregatita. Se unge cu restul de unt topit. Se presara cu zahar amestecat cu scortisoara.
4. Se da la cuptor timp de 30-35 de minute sau pana cand devine auriu.