Foietajul imbraca umplutura de ricotta cu ciocolata, migdale si coniac, devenind un desert senzational.

Strudel Cu Ricotta, Ciocolata Si Portocale
Timp total 50 minute

Ingrediente

  • 200g ricotta proaspata
  • 1 ou, separat
  • 55g zahar pudra
  • 50g ciocolata neagra, tocata
  • 50g coaja de portocale
  • 2 linguri de migdale prajite
  • 1 lingura coniac
  • foietaj
  • 1 lingura de zahar pudra

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se combina ricotta, galbenus de ou, zahar, ciocolata, coji de portocale, migdale si coniac intr-un bol mediu.

2. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se taie aluatul aluatul pe jumatate. Se pune o jumatate in tava pregatita. Se intinde amestecul de ricotta peste aluatul, lasand un spatiu de 2cm in jurul marginilor.

3. Se pliaza cealalta jumatate de foietaj peste umplutura. Folosind un cutit, se taie fante lungi de-a lungul marginii indoite, lasand o margine de 1.5cm pe fiecare parte. Se preseaza marginile pentru a sigila. Se perie cu albus de ou si se presara cu zahar suplimentar.

4. Se coace in cuptorul preincalzit timp de 20-25 de minute sau pana cand se umfla si capata o culoare aurie. Se scoate din cuptor si se pune deoparte sa se raceasca la temperatura camerei.