O cina perfecta se incheie cu un strudel. Incearca acesta versiune eleganta cu mere si cirese.
Timp total 45 minute
Ingrediente
- 3 mere, decojite, taiate in felii subtiri
- 680g cirese
- 100g zahar pudra
- 2 linguri de suc proaspat de lamaie
- 1 lingurita scortisoara
- unt topit
- foietaj
- 60g unt, topit
- 100g faina de migdale
- frisca
Mod de preparare
1. Se amesteca merele, ciresele, zaharul, sucul de lamaie si scortisoara intr-un castron. Se lasa timp de timp de 2 ore la macerat. Se scurg.2. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava cu unt. Se pune foietajul pe o suprafata de lucru curata. Se acopera cu un prosop uscat, apoi un prosop umed (acest lucru previne uscarea). Se periaza o foaie cu unt topit. Se acopera cu o alta foaie. Se unge cu unt topit. Se repeta pana cand se suprapun 10 foi. Se presara cu faina de migdale. Se pune umplutura de-a lungul foii, lasand o bordura de 6cm la fiecare capat. Se impaturesc capetele si se preseaza pe margini, avand grija ca umplutura sa fie bine sigilata pentru a cuprinde. Se pune in tava pregatita. Se unge cu untul ramas.
3. Se da la cuptor timp de 25 de minute sau pana cand capata o culoare aurie. Se pudreaza cu zahar. Se serveste cu frisca.