O cina perfecta se incheie cu un strudel. Incearca acesta versiune eleganta cu mere si cirese.

Strudel Cu Mere Si Cirese
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 3 mere, decojite, taiate in felii subtiri
  • 680g cirese
  • 100g zahar pudra
  • 2 linguri de suc proaspat de lamaie
  • 1 lingurita scortisoara
  • unt topit
  • foietaj
  • 60g unt, topit
  • 100g faina de migdale
  • frisca

Mod de preparare

1. Se amesteca merele, ciresele, zaharul, sucul de lamaie si scortisoara intr-un castron. Se lasa timp de timp de 2 ore la macerat. Se scurg.

2. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava cu unt. Se pune foietajul pe o suprafata de lucru curata. Se acopera cu un prosop uscat, apoi un prosop umed (acest lucru previne uscarea). Se periaza o foaie cu unt topit. Se acopera cu o alta foaie. Se unge cu unt topit. Se repeta pana cand se suprapun 10 foi. Se presara cu faina de migdale. Se pune umplutura de-a lungul foii, lasand o bordura de 6cm la fiecare capat. Se impaturesc capetele si se preseaza pe margini, avand grija ca umplutura sa fie bine sigilata pentru a cuprinde. Se pune in tava pregatita. Se unge cu untul ramas.

3. Se da la cuptor timp de 25 de minute sau pana cand capata o culoare aurie. Se pudreaza cu zahar. Se serveste cu frisca.