Deserturile pe bază de foietaj sunt foarte simplu de făcut, pentru că nu necesită efort la prepararea bazei. Puteți cumpăra aluatul foietaj congelat sau îl puteți face în casă, în cantitate mare și să îl păstrați la congelator.
Astăzi vă propunem o rețetă ușoară de ștrudel cu cireșe, delicios, ușor acrișor, perfect pentru perioada aceasta a anului, cât încă se mai găsesc cireșe proaspete. Puteți schimba rețeta și să folosiți vișine sau fructe de pădure în loc de cireșe și veți avea un desert complet diferit, pornind de la aceeași rețetă.
Timp total 45 minute
Ingrediente
- 450 g cireșe
- 150 g nuci
- 100 g zahăr
- coaja de la o lămâie
- 2-3 linguri pesmet
- 50 g unt
- un pachet aluat foietaj
- zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare
Aluatul foietaj trebuie să fie complet decongelat atunci când îl folosiți. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și curățați cireșele de sâmburi.Puneți cireșele curățate împreună cu zahărul, untul și coaja de lămâie într-un vas pe foc. Lăsați să fiarbă până când zahărul s-a topit și amestecați. Mai lăsați vasul pe foc câteva minute, cât să se închege puțin siropul de zahăr.
Tocați mărunt nucile sau alunele și puneți-le peste cireșe. Întindeți aluatul foietaj pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Turnați umplutura deasupra, lăsând marginile libere. Presărați câteva linguri de pesmet deasupra. Acesta are rolul de a absorbi excesul de lichid și de a lega compoziția.
Rulați ștrudelul cât să fie împăturit de două ori. Apăsați ușor marginile, pentru a le sigila.
Dați la cuptor pentru 30-35 de minute, sau până când s-a rumenit frumos. Lăsați să se răcească, după care adăugați zahăr pudră.
Poftă bună!