Deserturile cu mere sunt delicioase, aromate și inundă casa de parfum, mai ales dacă puneți și un strop de scorțișoară. Astăzi vă propunem să încercați o rețetă simplă de ștrudele cu mere, pentru care nu aveți nevoie decât de câteva ingrediente. 

Rețeta este atât de ușoară încât și un copil o poate face. Folosiți aluat foietaj cumpărat și scăpați de orice fel de bătaie de cap. Dacă vreți să faceți aceste ștrudele în varianta de post, renunțați la unt și la albușul din rețetă și asigurați-vă că alegeți un aluat foietaj de post. 

Ștrudele cu mere și nucă

Ingrediente

  • 4 mere
  • 150 g nucă
  • 3 lingurițe unt
  • 2 lingurițe zahăr brun
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 pachet aluat foietaj
  • 1 albuș de ou

Mod de preparare

Curățați merele și tăiați-le în cubulețe cât mai mici. Puneți untul, zahărul, scorțișoara și un strop de apă într-un vas pe foc. Amestecați până când zahărul s-a topit, după care adăugați merele. Căliți până când merele sunt complet acoperite de amestecul de zahăr, opriți focul și adăugați nuca măcinată sau tocată mărunt.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și desfaceți aluatul foietaj, pe care îl veți tăia în pătrate sau dreptunghiuri potrivite. Dintr-o foaie de aluat ar trebui să obțineți cam 12 bucăți egale.

Puneți câte o lingură de mere pe 6 dintre cele 12 bucăți de foietaj. Ungeți marginile cu albuș de ou bătut și adăugați o altă bucată de foietaj peste. Cu ajutorul unei furculițe, presați marginile pentru a sigila conținutul.

Așezați ștrudelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, ungeți cu albușul rămas, faceți câteva găuri cu cuțitul în fiecare ștrudel și dați la cuptor pentru 20-25 de minute sau până când s-au rumenit.

Decorați cu zahăr pudră sau serviți ca atare.

Poftă bună!