O reteta usoara si perfecta pentru o cina usoara.

Sufleu de somon cu verdeață
Timp total 50 minute

Ingrediente

  • 50g unt
  • 50g faina
  • 250ml lapte
  • 2 linguri ceapa verde
  • 1 lingura tarhon maruntit
  • 100g somon afumat
  • 100g branza de capra
  • 4 oua
  • 150ml smantana

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se topeste untul intr-o tigaie la foc mediu. Se adauga faina si se amesteca continuu, timp de 1 minut. Se ia de pe foc si se adauga traptat laptele, amestecand, pana cand compozitia este omogena. Se pune tigaia din nou pe foc si se fierbe pentru cateva minute, amestecand continuu, deoarece va fi foarte gros.

2. Se ia de pe foc si se adauga verdeata, somon afumat, taiat bucatele, trei sferturi din branza si galbenusurile de ou. Se asezoneaza bine.

3. Intr-un castron separat, bateti albusurile pana se intaresc si incorporati-le, cu grija in amestecul de somon.

4. Se imparte amestecul si se pune in forme bine unse cu unt si se aseaza intr-o tava. Se toarna apa clocotita in tava astfel incat sa ajunga pana la o treime din inaltimea formelor. Se lasa la cuptor timp de 20 de minute. Se scot, se lasa sa se raceasca, apoi, cu ajutorul unui cutit, se scot din forme.

5. Cand sunt gata de servire, se incalzeste cuptorul la 220 grade. Se amesteca smantana cu un pic de lapte si se pune o cantitate mica de peste fiecare sufleu. Se adauga branza de capra maruntita si se baga la cuptor timp de 12 minute. Se serveste cu salata de rucola.