O cină formată dintr-un singur fel principal este destul de ușor de preparat. Dar când vine vorba de mese ușoare și sănătose, pline de nutrienți, dar și foarte gustoase, atunci ideile nu mai sunt atât de ușor de găsit.  

Salată de rucola cu parmezan ras si lămâie

Ce este rucola?

Rucola este o legumă cruciferă cu frunze verzi, asemănătoare cu spanacul, dar are un gust proaspăt, ușor piperat. Este bogată în fibre, folați, substanțe fitochimice și antioxidanți, la fel ca broccoli, varza kale și varza de Bruxelles.

Rucola poate fi folosită în atât de multe rețete, cum ar fi:

  • un înlocuitor pentru busuioc în pesto de rucola
  • un topping gustos pentru pizza, adăugat după ce a fost coaptă
  • în salata caprese

Ce este salata de rucola?

Baza acestei salate simple este rucola proaspătă și parmezan ras.

Sosul pentru salată de rucola conține doar 3 ingrediente, plus sare kosher și mult piper negru proaspăt măcinat:

  • ulei de măsline extra virgin
  • suc proaspăt de lămâie
  • miere

Cum se face salata de rucola

Vinegreta acestei salate de rucola nu este chiar un sos, ci, mai degrabă, este un amestec. Dressingul se face prin mixarea celor 3 ingrediente de mai sus în același castron în care se face salata.

După ce vinegreta este gata, frunzele de rucola se aruncă și ele în bol. În acest fel, dressing-ul va acoperi uniform frunzele și nu se vor mai aduna toate împreună.

O puteți asezona cu sare kosher și piper negru proaspăt măcinat și se poate servi. Sau, puteți adăuga mai multe ingrediente pentru o salată rapidă și simplă, care să se potrivească cu felul principal.

Mai multe moduri de a prepara salata de rucola

Există o mulțime de moduri de a face această salată simplă de rucola, care să se potrivească cu preparatele și gusturile dumneavoastră. Iată trei dintre ele:

  • Salată de rucola cu lămâie și parmesan ras: Aceasta este cea mai bună salată care poate fi servită pe post de garnitură. Este rapidă și simplă și poate fi adăugată peste pizza sau poate fi servită ca garnitură la pulpe de pui umplute sau gnocchi simpli cu sos pomodoro.
  • Salată de rucola cu măr si parmezan: Feliile de măr tăiate îndulcesc aroma piperată a frunzelor de rucola și pe cea sărată a parmezanului. Mai adăugați ceapă roșie tăiată foarte subțire și aveți garnitura perfecta pentru pui cu fasole verde sau chili de dovleac.
  • Salată de rucola cu roșii deshidratate, muguri de pin și parmezan: Această salată este grozavă cu orice fel de mâncare mediteraneană, mai ales cu puiul grecesc marinat

Sfaturi pentru cea mai bună salată de rucola

Dacă clătiți rucola înainte de a o amesteca cu dressingul, asigurați-vă că o scurgeți bine pentru a elimina orice exces de umiditate.

Dacă nu aveți la îndemână parmezan ras, va merge foarte bine și cel mărunțit. Singurul lucru de care trebuie să țineți cont este ca parmezanul să fie unul de calitate.

Dacă pregătiți această salată din timp, păstrați sosul separat până când este gata de servire.

Rețeta de salată de rucola cu parmezan

Preparare 5 minute
Timp total 5 minute

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri suc proaspăt de lămâie
  • 1 linguriță miere
  • 1/2 linguriță sare kosher
  • 1/2 linguriță piper negru proaspăt măcinat
  • 85 grame rucola
  • 20 de grame de parmezan ras

Mod de preparare

1. Într-un castron mare, amestecați uleiul de măsline, sucul de lămâie, mierea, sarea și piperul.

2. Adăugați rucola în bol și amestecați. Acoperiți cu parmezan ras și mai adaugați condimente, dacă este nevoie .

Tips & Tricks

Utilizați un curățător de legume pentru a rade benzi lungi de parmezan proaspăt pentru această salată ușoară.

Valori nutriționale

Salata de rucola cu parmezan are 200 kcal / porție.

  • Calorii

    200kcal

  • Proteine

    6g

  • Carbohidrați

    6g

  • Fibre

    1g

  • Grăsimi

    18g

  • Grăsimi saturate

    4g

  • Colesterol

    11mg

  • Sodiu

    784mg

  • Potasiu

    148mg

  • Vitamina A

    1057IU

  • Vitamina C

    12mg

  • Calciu

    203mg

  • Fier

    1mg

Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.