O supa de pui cu o textura bogata, perfecta pentru zilele cand simti nevoia sa mananci ceva cald si gustos.

Supa Alba De Pui
Timp total 3 ore

Ingrediente

  • 900g oase de vita, taiate
  • 1 pui mic
  • 400g bacon, taiat in bucati
  • 6 boabe de piper negru
  • patrunjel
  • 1/2 lamaie - coaja
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 2 teline, tocate
  • nucsoara
  • Pentru a ingrosa:
  • 125g migdale macinate
  • 600ml smantana
  • 1 felie de paine facuta pesmet
  • coji de lamaie

Mod de preparare

1. Se pun oasele, puiul intreg si bucatile de bacon intr-o cratita mare, apoi se adauga boabe de piper, ierburi, coaja de lamaie, ceapa, telina si nuscoara. Se acopera cu apa, apoi se da in fiert, curatand spuma. Se reduce caldura, apoi se fierbe foarte usor timp de 2 ore si jumatate.

2. Se scoate puiul si se pune deoparte, apoi se strecoara supa printr-o sita fina si se las asa se raceasca (peste noapte daca este posibil).

3. Cand supa este rece, se scoate grasimea, apoi se pun aproximativ 700ml intr-o cratita curata si se incalzeste usor.

4. Se amesteca migdalele macinate cu 2 linguri de apa rece pentru a face o pasta grosiera. Se pune smantana intr-o tigaie si se adauga migdalele, pesmetul si coaja de lamaie. Se da in fiert si se lasa pe foc timp de 1-2 minute, apoi se adauga in supa. Se fierbe la foc mic timp de 2 minute, apoi se strecoara din nou, apasand cu spatele unei linguri. Se marunteste carnea de pui, apoi se adauga la supa. Se serveste.