Supa de clătite este o rețetă împrumutată din bucătăria austriacă, foarte gustoasă și ușor de făcut. Se mai numește și Frittatensuppe sau Flädlesuppe și merită încercată măcar o dată. 

Clătitele pentru supă se fac la fel ca cele pentru desert, dar fără zahăr sau arome și se folosesc pe post de tăiței. Puteți folosi orice supă clară, fie că este de vită sau de pasăre. Faceți supa separat și adăugați la final fâșiile de clătite. 

Supă austriacă de clătite
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 1 ou + un gălbenuș
  • 50 ml lapte
  • 50 g făină
  • apă minerală
  • sare
  • 15 g unt
  • supă de vită sau de pasăre

Mod de preparare

Pentru această rețetă, veți avea nevoie de o supă clară, limpede, fie de vită, fie de pasăre sau de legume. Fierbeți carnea și legumele la foc mic și aveți grijă să îndepărtați spuma care se formează la suprafață. Lăsați să fiarbă până când carnea este fiartă complet, după care îndepărtați-o din supă. Strecurați zeama, pentru a vă asigura că nu au rămas reziduuri.

Faceți clătitele la fel ca pe cele pentru desert. Bateți oul și gălbenușul într-un bol. Adăugați un praf de sare, după care turnați treptat laptele și apa minerală. Amestecați cu un tel, după care încorporați făina și amestecați bine.

Prăjiți clătitele într-o tigaie unsă cu puțin unt. Când clătitele sunt gata, tăiați-le fâșii subțiri. Adăugați clătitele în supa fierbinte, decorați cu pătrunjel proaspăt tocat și serviți.

Poftă bună!